zaterdag 28 april 2012

Aangepaste Koninklijke broche.

Vorige week had ik een rood, wit, blauw broche gemaakt. Maar ik was niet helemaal tevreden.
De oranje lintjes die ik had gehaakt krulden teveel.

Het zat me niet lekker en heb de lintjes er weer af gehaald. Nu heb ik 2 kleine lintjes gehaakt, en niet met halve stokjes maar alleen met vasten. Het krult nog heel iets naar binnen, maar dat mag wel, vind ik.

Aan de achterkant heb ik een broche speldje genaaid.

Ik ben helemaal klaar voor Koninginnedag. En daarna natuurlijk voor 4 en 5 mei, en daarna helemaal voor het voetbal......Niet dat ik zo'n voetbalfanaat ben, maar als het EK of WK is vindt ik de sfeer altijd wel erg gezellig.
Verder heb ik nog bloempjes gehaakt voor op een haarknipje.
Het is volgens het patroon van de site: http://www.grietjekarwietje.blogspot.com/

Je kunt evt de haarknipjes en broche bij me bestellen.

Allemaal een fijne en zonnige koninginnedag gewenst.

vrijdag 27 april 2012

Het Feestvarken.

Even tussendoor een gelukspoppetje gehaakt.

Mijn schoonzus is jarig vandaag en heb het aan haar gegeven. Zelf was ze vorig zomer ook helemaal aan het haken geslagen toen ze de bloempjes van mij had gezien. Maar helaas, bij haar was het een opleving. Ze is er alweer mee gestopt.

Misschien doordat ze nu dit gelukspoppetje heeft, krijgt ze weer nieuwe inspiratie. We wachten het af.

De foto's zijn niet helemaal scherp, maar ik hoop dat jullie het zo goed kunnen zien.

Het feestvarken komt uit het boekje, Gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts. Er staan 2 basispoppetjes in, een meisje en een jongetje en van daaruit kun je zelf ook verder borduren, eigenlijk kun je er vanalles van maken. Er staan leuke voorbeelden in van bijv. Sinterklaas, zwarte Piet, Americo, een bruidspaartje en een opa en oma. Erg leuk allemaal.


dinsdag 24 april 2012

Koninklijke broche.

Van onze driekleur wordt ik altijd helemaal blij. Misschien komt dat omdat, als onze feestdagen zijn, het meestal mooi weer is. In combinatie met de zon kun je dan toch ook alleen maar vrolijk worden?

Ik heb 3 bloempjes gehaakt en die aan elkaar genaaid. Met oranje heb ik een lintje gehaakt en die eronder vast genaaid.

Zelf ben ik nog niet helemaal tevreden over het lintje. Het krult teveel naar binnen. Ik heb steeds weer iets geprobeerd om het niet zo erg telaten krullen, maar kan het nog niet goed voor elkaar krijgen. Dus als iemand nog tips of trucks heeft, laat het maar horen......


Als je nu zegt, ik heb geen tijd of zin om de broche temaken, wil ik dat voor je doen. Koninginnedag is al wel erg dichtbij, maar het EK komt er ook nog aan.De bloemen heb ik van de site van http://www.grietjekarwietje.blogspot.com/.


Het lintje heb ik zelf gemaakt:

Een aantal lossen maken zolang als je lintje moet worden.
Dan in de 2e l. vasten maken.
Daarna 3 vasten in de laatse losse.
Aan de andere kant (onderkant, als je het lintje voor je houd) verder gaan met in elke lossen een vaste.

Je kunt het lint zo dik maken als je zelf wilt, telkens een rij vasten er bij aan.


zondag 22 april 2012

Babet.

Babet is nu helemaal het schaapje!! Afgelopen week moest ze nog ogen krijgen en ik miste eigenlijk in het patroon een staartje. Ik heb haar gemaakt uit het boekje van Chrystel Krukkert. Er staan leuke dieren in.

Voor een jongetje maak ik het aapje. Alle onderdelen zijn klaar alleen moet hij nog in elkaar gezet worden. Dat vind ik altijd het minst mooie van het haken, maar ja, het hoort er bij. En als het dan klaar is ben ik toch wel een beetje trots op mezelf (mag toch wel hé..)


Maar goed, ik was bij Babet gebleven (ze heeft wel een andere naam als in het boekje, daar heet ze Floortje). Ze heeft mooie glanzende ogen gekregen en een klein koddig staartje.

Wat ik nu met haar ga doen weet ik nog niet. Ze blijft ons eerst nog even gezelschap houden samen met de guitige kipjes.

Ze kan natuurlijk altijd mee voor een kraamkadootje of een lief klein neefje of nichtje.

Ik heb er een staartje bij gehaakt omdat haar kontje een beetje kaal was.
Het patroon van het staartje is:
* toer 1:  magische ring met 6 vasten
* toer 2:  in elke 2e v. 2 v.= 9 v
* toer 3-7: 9 v
Afhechten en het staartje aan het kontje/bibsje naaien.

zaterdag 21 april 2012

Babet, ons schaap.

Uit het boekje Beestenboel haken van Chrystel Krukkert heb ik het schaap gehaakt. Eerst had ik mooie wollig garen gekocht, voor een mooie vacht, maar ik kwam helemaal in de knoop met al die draadjes. Toen maar een ander bolletje wol gehaald.

Haar vacht is niet helemaal zo wollig geworden maar wel leuk. Nu wacht ze eigenlijk nog op een paar ogen.
Ik had geen oogjes in huis en wilde haar toch afmaken. Dan maar een paar knopen... De goede had ik zelf niet dus toch de knopenpot maar even opgehaald van moeders. In mijn vorige berichtje van Koninginnedag schreef ik dat ik een oranje knoop nodig had voor het rood, wit, blauw lintje wat ik had gehaakt.
De oranje knoop zat er niet in, maar wel een heleboel andere leuke knopen. Daar zal vast wel één tussen zitten voor het lintje en voor Babet.

Verder miste ik nog wat aan het schaapje.....Ze moet nog een klein staartje krijgen. Nog even uitzoeken hoe ik dat doe en dan is ze compleet.
Hier alvast een begin van Babet.
woensdag 18 april 2012

Koninginne bloemen.

Vorige week plaatste ik een berichtje met koninginne bloemetjes. Ik kon nog niet echt wat leuks vinden en opeens was daar de blog van made by Nancy.Ze had bloemen gehaakt en er ook gehaakte steeltjes bij gemaakt.

Zo met een steeltje is het natuurlijk helemaal af, en je hoeft niet elke week nieuwe bloemen tekopen......

Heb het uitgeprobeerd en het viel niet tegen. Een ijzerdraadje lag nog wel in de schuur en als je het ritme tepakken had ging het best goed. Alleen had ik de bloemen al gemaakt en moest er eigenlijk nog een groen stukje onder de bloem (ik weet niet hoe zoiets heet bij een bloem, maar afijn) die dus maar los gehaakt en later alles aan elkaar genaaid.

Ik dacht, dat moet toch ook aan een stuk kunnen, steel en bloemknopje...(ja nu weet ik weer hoe het heet ......een bloemknopje).
Heb het dus uitgeprobeerd maar ik vind dat het netter kan.....dus nog maar even oefenen.

De resultaten zie je hier. De bloemen (margrietjes) heb ik uit het boekje: 100 bloemen om te haken en te breien van Lesley Stanfield.De oranje en rode bloem stengel heb ik gemaakt volgens het patroontje van made by Nancy, en de witte en blauwe stengel volgens mijn eigen patroontje. Sorry de foto is niet heel erg duidelijk maar ik hoop dat jullie het kunnen zien.
Verder heb ik van Dropsdesign nog een lintje gehaakt. Er moet nog een leuke oranje knoop in, maar de markt is niet erg in de buurt, dus ik hoop dat ik er nog voor Koninginne dag kom....Anders maar even bij moeders in de knopenpot kijken......Nou ik wordt al helemaal vrolijk van onze driekleur. Nu nog de zon en het plaatje is compleet.


woensdag 11 april 2012

Koninginne dag.

Nu pasen voorbij is wil ik me een beetje gaan richten op Koninginnedag. Ik wordt altijd zo blij van onze driekleur.

Weet alleen nog niet zo goed wat ik allemaal moet gaan haken,  ik heb al een bloemetje. Verder had ik ook al mijn grote haarknippen, en het hollandse keycord.

Vanmiddag toch maar eens gaan struinen op het internet en ideetjes op doen.
zaterdag 7 april 2012

Fijne en gezellige Paasdagen.

Bij deze wil ik iedereen een gezellig en fijn pasen wensen. Hopelijk hebben we mooi droog weer zodat de buitenactiviteiten goed kunnen worden bezocht.

Ik zat te bladeren in het tijdschrift  van de Jumbo toen ik dit bloemenarangementje tegen kwam. Heel simpel maar wel leuk.

Snel even wat tulpjes gehaald en nog wat kronkeltakken er in gedaan.

Samen met de guitige kipjes staat het nu tepronken op de salontafel.


woensdag 4 april 2012

Guitige kipjes.

Voor de pasen deze guitige kipjes gehaakt. Ben denk ik toch liever aan het haken, want ik heb de Hippe Kippen van vilt er ook nog liggen.
Deze heb ik gekocht op de handwerkbeurs in Zwolle en dat was al in februari. Kun je nagaan, ik zou dus tijd genoeg moeten hebben om die voor Pasen af tekrijgen. maar ze zijn nog niet eens geknipt.......Misschien nog even snel deze week.

De guitige kipjes zijn goed tedoen, in een uurtje zijn ze klaar. Dus leuk om er even tussendoor tedoen.
Ik heb het patroon van Drops design, zie onder linkje patronen.


Allemaal een fijn paasweekend gewenst en misschien komen de Hippe Kippen nog......

http://shabbyblogs.com/storage/old/IsabelleM.jpg