woensdag 18 april 2012

Koninginne bloemen.

Vorige week plaatste ik een berichtje met koninginne bloemetjes. Ik kon nog niet echt wat leuks vinden en opeens was daar de blog van made by Nancy.Ze had bloemen gehaakt en er ook gehaakte steeltjes bij gemaakt.

Zo met een steeltje is het natuurlijk helemaal af, en je hoeft niet elke week nieuwe bloemen tekopen......

Heb het uitgeprobeerd en het viel niet tegen. Een ijzerdraadje lag nog wel in de schuur en als je het ritme tepakken had ging het best goed. Alleen had ik de bloemen al gemaakt en moest er eigenlijk nog een groen stukje onder de bloem (ik weet niet hoe zoiets heet bij een bloem, maar afijn) die dus maar los gehaakt en later alles aan elkaar genaaid.

Ik dacht, dat moet toch ook aan een stuk kunnen, steel en bloemknopje...(ja nu weet ik weer hoe het heet ......een bloemknopje).
Heb het dus uitgeprobeerd maar ik vind dat het netter kan.....dus nog maar even oefenen.

De resultaten zie je hier. De bloemen (margrietjes) heb ik uit het boekje: 100 bloemen om te haken en te breien van Lesley Stanfield.De oranje en rode bloem stengel heb ik gemaakt volgens het patroontje van made by Nancy, en de witte en blauwe stengel volgens mijn eigen patroontje. Sorry de foto is niet heel erg duidelijk maar ik hoop dat jullie het kunnen zien.
Verder heb ik van Dropsdesign nog een lintje gehaakt. Er moet nog een leuke oranje knoop in, maar de markt is niet erg in de buurt, dus ik hoop dat ik er nog voor Koninginne dag kom....Anders maar even bij moeders in de knopenpot kijken......Nou ik wordt al helemaal vrolijk van onze driekleur. Nu nog de zon en het plaatje is compleet.


2 opmerkingen:

 1. 7 + 1 = 8.. Nu heb je alweer
  8 volgers!!
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze leuk!!! Echt heel mooi!! Ik heb de pijpenragers alleen omwikkeld, 2x. En dan wel 3 stuks, maar ja bij de xenos heb je er al 100 voor 0,99 cent ;-) Je schaapje wordt ook leuk zeg!! Leuke blog heb je!! Dus een volger erbij hoor! Fijne zondag nog!
  groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje. Groetjes, Agnes.

http://shabbyblogs.com/storage/old/IsabelleM.jpg